Blog

Voor wie leef je?

Dit blog schreef ik enkele weken geleden, nog voordat de coronacrisis uitbrak. Toch deel ik het alsnog met je. Misschien lees je mijn woorden nu met andere ogen, vanuit een andere invalshoek. Want wat betekent materie, macht en een mooi uiterlijk, als gezondheid, vrijheid en veiligheid ontbreken? Ik wens je gezondheid maar ook veel wijsheid in deze bijzondere tijd. Ik hoop dat je juist iets moois ontdekt aan deze fase waarin vooral angst overheerst. Luister naar de boodschap van de natuur en je eigen ik. Wees niet bang: In stilte vind je jezelf. En dat is het mooiste wat er is. Be safe!

Voor wie leef je?

Als je nu de kans krijgt om je leven in te richten zoals je het wenst. Zou je dan iets aanpassen? Eerlijk! Een groter huis? Een andere baan? Meer geld? Ander lichaam? En waarom? Misschien omdat je denkt dat je er gelukkiger van wordt?

Ik droomde als kind al over avontuur, wat het precies inhield wist ik toen niet zo goed. Ik wilde een danseres worden en optreden in het buitenland, in fantastische outfits natuurlijk. Zangeres was ook goed, het liefst met een gouden microfoon. Als ik maar het podium op mocht.

Ben je jezelf?

Toen ik ouder werd, wilde ik veel reizen en in het buitenland wonen. Bounty-eilanden of andere sprookjesoorden. De wereld verkennen. Voor mij stond reizen symbool voor geluk en vrijheid. En ik gedroeg me alsof ik dat was; vrij! In mijn hoofd durfde ik alles. Motorrijden, skydiven, parachutespringen en ga zo maar door. Blijkbaar stond dat symbool voor vrij zijn. Het lukte me ook om mensen te laten denken dat ik dat was. Iemand die altijd ging voor het grote onbekende mysterie. Of ik mezelf was, vroeg niemand zich af. Wie ik was wist ik toen niet. Wat ik liet zien, was zeker aantrekkelijk.

Zonder Facebook en Instagram deelden we al verhalen met elkaar. Het liefst sterke verhalen, want dan had je podium. En ik wilde dat podium. Herkenbaar?

Ben je gelukkig?

Welke verhalen deel jij nu met je vrienden, kennissen en collega’s en wat zet je zoal op social media? De echte verhalen en foto’s zonder filter? Of de verhalen zoals je wilt dat je leven is? Een filter van geluk eromheen. Alsof het niet geaccepteerd is om te zijn wie je bent. Wie ben je eigenlijk?

We denken maar materie nodig te hebben om gelukkig te zijn. Of we willen jonger, dunner, mooier of intelligenter zijn. Maar ben je vrij als je altijd op zoek bent naar iets buiten jezelf dat je zogenaamd gelukkig moet maken? Heb ik die reis nodig om gelukkig te zijn. Of een leven in het buitenland? Nee, niet als voorwaarde.

Zielen geven niets om geld, status en avontuur. Een ziel wil dat je doet wat bij je past, dat je luistert naar je eigen stem. En als dat betekent naar het buitenland verhuizen, meteen doen! Maar social media maakt ons soms een beetje onrustig. We lezen mooie verhalen over de meest wilde belevenissen. En dat willen we dan ook. Maar is het gras echt groener bij de buren?

Voor mij al lang niet meer. Toen ik jong(er) was, was ik bang voor burgerlijkheid en verafschuwde ik saai zijn. En nu omarm ik alles wat ik ben en heb.

Avontuur

Ik had heel recent een kans op avontuur. Het leek precies iets voor mij: een baan in het buitenland. Eindelijk dat buitenland waar ik dacht dat ik hoorde te zijn. Mooie functie, mooi verhaal. Maar ik zei nee. Ik wil blijkbaar toch niet die jaloersmakende baan. Althans niet nu.

Een kans laten lopen? Zo zie ik het niet. Ik luister gewoon naar mijn ziel en mijn hart geeft aan dat nee zeggen de juiste keuze is. Blijkbaar heb ik hier nog dingen te doen. Saai? Misschien voor social media. Maar ik voel me vrij om te zijn wie ik ben. Ik durf keuzes te maken die goed zijn voor mij. Wat is goed voor jou? Voelt het echt dat je een groot huis nodig hebt? Een nieuwe baan? Een ingewikkelde studie? Ga er dan voor. Maar dan ook wel helemaal. Geen twijfels, geen excuses. Blijf niet uit angst ergens vastgekleefd zitten. Volg je hart en geloof in jezelf.

Wil je alleen een ander leven omdat je je anders minderwaardig voelt, stop dan nu meteen met vechten. Je hoeft je niet te bewijzen en je hoeft je zeker niet te schamen voor wie je nu bent.

Mijn grootste avontuur was liefde voor mijzelf ontwikkelen en alles te doen zoals ik het wil! Zonder me af te vragen wat mensen ervan vinden. En daarbij te ontdekken wat me echt blij maakt. Vrijheid en geluk zit in jezelf. Als je dat voelt en daar naar leeft dan ontstaan de mooiste dingen.

 

Geloof in liefde