Blog

Stof van je dromen afblazen

Stof van je dromen afblazen

Droom jij ook? Over dingen die je nog wil doen? Vaak in de verre toekomst. Blijf je het ook steeds vooruitschuiven? Onder het mom ‘heb ik nu echt geen tijd voor’. Heb je er echt geen tijd voor? Of denk je dat je het eigenlijk niet kan. Heb je last van jouw grote saboteurs: angst & onzekerheid. Ik wil graag een boek schrijven.  De titel was al snel geboren. De structuur liet wat langer op zich wachten.  Ik merk dat ik snel afgeleid ben en op zulke momenten vind ik een boek schrijven ineens ingewikkeld.  Aankomende tijd zal ik regelmatig een pagina publiceren. Hopelijk kan ik jou inspireren om ook hetgeen op te pakken wat ergens in een hoek ligt en aandacht wil. Creativiteit kent vele vormen.

Ik neem je mee in het leven van Anna & Mike.

De chauffeur houdt de portier voor hen open. Wat onwennig stapt ze in. Ze zakt weg in de witte leren bank. Ze negeert haar impuls om alles aan te willen raken. Ze had wel eerder in een luxe auto gezeten maar dit is echt geweldig. Haar ogen glinsteren. Zo ziet een limousine er dus van binnen uit. Als hij naast haar komt zitten, pakt ze meteen zijn hand vast. Met die hand in de hare komt ze tot rust. Hij geeft haar een kus op haar mond. ´Voor jou alleen het beste´, zijn stem dicht bij haar oor. Zijn woorden doen haar smelten. Wat er de dag ervoor is gebeurd, parkeert ze in het laatje achter haar hart.|

Voor jou alleen het beste!

´´ Je ziet er mooi uit liefje en je haar zit ook echt goed zo.´´
`Ja? Vind je het mooi?’’
Ze glimlacht naar hem. Ze had gekozen voor een beige jurk die haar borsten goed accentueerde. Ze wist dat hij daar van hield. Vanmorgen vertelde hij dat hij een verrassing voor haar had. Ze moest iets moois aantrekken, meer wist ze niet. Twaalf centimeter hoge hakken van Dolce & Gabbana maakten het geheel af. Ze voelde zich vrouwelijk en had zin in gezellige avond. Ze hoopte dat ze niet veel hoefde te lopen. Wat zou de verrassing deze keer zijn?
‘’Waar gaan we naar toe?’’
‘’ Verrassing liefje verrassing! Het wordt leuk. Heb ik je ooit teleurgesteld?’’
Hij drukt op een knop en het scherm tussen hen en de chauffeur gaat langzaam omhoog.
‘’Even wat privacy met mijn vrouw’’, grijnst hij. De chauffeur knikt.
‘’Dat begrijp ik, je hebt een mooie vrouw’’. Geen goeie opmerking weet ze.
‘’Champagne liefje?’’
Op een tafel staat een champagnefles met een strik eromheen in een koeler. Hij buigt zich voorover om de fles te pakken.
‘’Lekker’’, zegt ze.
Een harde knal volgt en champagne stroomt uit de fles. Een lichte frons vormt zich op zijn voorhoofd als hij de glazen vult.
‘’Straks niet te veel drinken he schatje!”
De lach op haar gezicht vervaagt. Haar mond nu licht gespannen, zoekende naar de juiste woorden. Maar een simpele ‘’nee natuurlijk niet’’ is makkelijker.  Ze kijkt naar buiten. Wat was het toch eigenlijk een hysterische stad met al die Neon verlichting. Hij geeft haar een glas champagne en trekt haar naar zich toe. Ze pakt het glas aan maar weet niet nu niet zo goed meer wat ze er mee moet.

Geloof in liefde